юли 17, 2024

Mama i Tatko

Полезни статии за цялото семейство

Как да си купим дрехи онлайн в правилния размер?

 

Почти всеки, който е купил нещо поне веднъж в онлайн магазин, се сблъсква с неприятния проблем, че този продукт не е с подходящ размер или има други недостатъци. Особено трудно е за макси дамите да подберат правилната рокля или блуза. Това е съвсем логично и възможно, ако поръчате покупки без проба и сто процента гаранция за точност на размерите. Клиентът може да види само снимки роклите, полите, блузите и останалите дрехи, да се съсредоточи върху думите на продавача и характеристиките.

Разбира се, не винаги, дори като знаете точните размери, можете да изберете правилните неща, но това значително ще опрости процеса на покупка и ще ви помогне да изберете перфектните дрехи.

Как да определите размера на дрехите си?

Размерът при избора на дрехи е един от най-важните аспекти на избора, защото качественото и подходящо нещо помага не само да се подчертае формата, но и перфектно да се скрият недостатъците му. Необходимо е макси дамите да следят конкретно подадените параметри в онлайн магазина към всеки модел рокля, блуза или туника.

За да направите измервания и да определите размера си, първо трябва да разберете как да го направите. Най-добре е да се измерите, когато сте с по тънко бельо, застанете прави и не се опитвайте да прибирате корема или по друг начин да променяте формата.

Със сантиметър трябва плътно да покриете различни места по тялото:

  • Обиколката на гръдния кош трябва да се направи на най-изпъкналите части, за да се определи точно формата.
  • Обиколката на талията трябва да се измерва така, че сантиметърът да е точно хоризонтален както отпред, така и отзад. Талията не е нивото на тазовите кости или ребрата, а мека вдлъбнатина под ребрата и над пъпа.
  • Обиколката на бедрата също се измерва стриктно хоризонтално за измерване на най-изпъкналите места по дупето.

Често тези параметри са напълно достатъчни, но понякога за скъпи дрехи трябва да измерите ширината на раменете или дължината на ръкавите. Тук е най-добре да вземете размера на онези дрехи, които вече имате в гардероба си и които пасват идеално.

Има специална таблица с размери за жени и мъже. Проверете в самия сайт дали има правилната маса, която най-добре подхожда на дрехите му, или поискайте правилния размер. Те могат да бъдат международни, английски, японски, италиански, европейски, американски, български… И всеки има своя собствена размерна мрежа, така че трябва да се съсредоточите върху нея.

Ето няколко съвета за избор на дрехи за вашия размер

Не се заблуждавайте и не купувайте по-малки неща, за да изглеждате по-стройни. Това може само да се отрази негативно на фигурата и външния ви вид.

Същото важи и за облеклото оверсайз. Също така се избира само по размер и производителите вземат предвид в производствения процес, че нещата трябва да са големи и безплатни при определен размер. Да, купувайки оверсайз яке М, то наистина ще бъде свободно като кройка.

Не забравяйте, че почти всеки онлайн магазин има специални мениджъри или консултанти, които винаги ще се радват да ви помогнат. Всичко, което трябва да направите, е да се обадите, за да разберете точния размер или други характеристики на дрехите.

Една малка препоръка – ако продавачът или в прегледите на продукта (както и целият производител или марка) поне веднъж заяви, че нещата са умалени или по-свободни, по-добре е да се откажете от покупката. Този тип проблем е много често срещан, когато производителят произвежда некачествено облекло, което не пасва. Всъщност няма такова нещо като „малък размер“, това е просто яке или панталон, които не отговарят на посочените характеристики.

Ако искате да закупите луксозни, модерни и елегантни дрехи в по-големи размери, тогава се свържете с нашия онлайн магазин. Винаги сме готови да ви предоставим висококачествени дрехи в точни размери.