юли 17, 2024

Mama i Tatko

Полезни статии за цялото семейство

Детето и мобилните устройства – наръчник за родители

В Деня на детето много родители зарадваха малчуганите си с подаръци и често с най-сигурния вариант – нов смартфон или таблет. В същото време обаче, часовете, които децата прекарват пред устройствата, сърфирането в интернет, както и невъзможността родителите да ги контролират непрекъснато, крият своите рискове. В подкрепа на възрастните и с грижа за най-малките потребители компании като HMD Global, финландския производител на мобилните устройства и аксесоари Nokia, дават полезни насоки как да регулирате ползването на смартфона и таблета и да ги превърнете в свои „съюзници“, без да лишавате детето от игри и други развлечения.

Вие определяте правилата, детето ги спазва с удоволствие. Как?

Ако търсите за децата си таблет с достатъчно издръжлива батерия, модерни функции и добра производителност, който да е устойчив физически и да е на достъпна цена, модел като Nokia T20 със сигурност ще оправдае очакванията ви. След като го закупите обаче, идва ред на подготовката му, преди да попадне в ръцете на най-младите членове на семейството. Независимо дали децата ви са още малки, или вече са тийнейджъри, приложението Family Link на Google ви дава възможност да установите дигитални правила, които да ги напътстват, докато учат, играят и сърфират онлайн.

Едно от първите неща, които е добре да направите при настройките, е да решите колко време детето да прекарва на таблета си на ден, както и в колко часа вечер той да става недостъпен, за да осигурите здравословен сън на малкия потребител. Приложението ще му показва ясно с колко време разполага, но и ще му позволява да избира как да го разпределя в рамките на деня. Можете да определите различни лимити за уикендите и учебните дни, да заключите таблета дистанционно, ако прецените за необходимо, както и да следите местоположението на детето, ако то носи таблета със себе си.

Освен за времето, прекарано пред екрана, е важно и да насочите детето към качествено съдържание. Family Link ще ви бъде от полза и за това – можете да наблюдавате каква е активността във всяко от приложенията, да получавате сигнал на своя мобилен телефон, за да одобрявате или блокирате дадени приложения, които малчуганът се опитва да свали, както и самите вие да изберете и инсталирате приложения с развлекателен или образователен характер, препоръчани от учители.

Качествени развлечения за най-малките

С таблет като Nokia T20 можете да постигнете перфектния баланс между обучението и развлеченията, който напълно да удовлетворява децата. Наличният за работа с таблети с Android режим Google Kids Space например предлага съдържание, специално подбрано за потребителите до 13-годишна възраст. С него те имат достъп до цяла виртуална библиотека с препоръчани от педагози и специалисти в сферата на дигиталното съдържание за деца приложения, книги и видеоклипове. Всички те са подходящи за възрастта и интересите на подрастващите и ги насърчават да откриват любопитна и полезна информация, да проявяват творческия си потенциал и да развиват ума и въображението си.

Перфектният таблет за цялото семейство

Както при телефоните Nokia, сигурността и софтуерът са приоритет и при създаването на таблета Nokia T20. С него получавате гарантирани 2 г. актуализации на Android™, заедно с 3 г. месечни ъпдейти на сигурността, за да сте винаги защитени. Мощната му 8200mAh батерия позволява 15 часа сърфиране в мрежата, седем часа конферентни разговори или 10 часа гледане на най-новите филми със семейството. Таблетът се предлага и с опция за ускорено зареждане. Що се отнася до времето, прекарано пред екрана, предпазването на децата от прекомерна употреба на устройствата е също толкова важно, колкото и обучението и развиването на креативността им. Nokia T20 е сертифициран за синя светлина, за да бъде максимално щадящ за очите при продължително ползване. Таблетът разполага и с надеждния режим Google Kids Space за най-малките, както и с опцията за родителски контрол на Family Link. И за да се справи дори с изпитанието на бурните детски приключения, 10,4-инчовият му 2K екран е с подсилено стъкло, а гърбът е изработен от алуминий.

За още по-голямо спокойствие, може да го поднесете като първоюнски подарък в комплект със специално създадения подсилен калъф с флип капак с адаптивен дизайн, може да се ползва като стойка и поддържа таблета в отлично състояние.