юли 17, 2024

Mama i Tatko

Полезни статии за цялото семейство

Вдъхновения в сватбените тенденции за 2022

Планирате сватба през 2022 г. и търсите вдъхновение? Чудесно е. Ще ви кажем какво ще бъде модерно, кое е вечно и на какво си струва да обърнете внимание. Ще разгледаме декорации, стилове, цветове и теми. Сватбени тенденции – 3, 2, 1… да започваме!

Вдъхновения в сватбените тенденции за 2022

Сватбени тенденции 2022 – водеща тема
Сега лайтмотивът е повсеместен елемент на всяка сватба. В предстоящия сватбен сезон през 2022 г. естественият климат ще бъде най-популярен. Минимализъм, простота, хармония с природата са най-модерните тенденции на годината. През предстоящия сезон сватбите в бляскав стил с излишни орнаменти, блясък и блясък се появяват много по-рядко в лайтмотивите.

Сватбена рокля
Красива сватбена рокля – всяка млада жена и дори всяко момиче мечтае за нея. Коя рокля да изберете през предстоящия сезон? Сватбени рокли с открити рамене и сватбени рокли без гръб ще бъдат популярни. Горнището може да бъде корсет във формата на сърце или бродиран сватбен корсет. Рокля с бухнали ръкави върви по петите на асиметрична сватбена рокля. Ръководствата и албумите също изобилстват от семпли сватбени рокли с минималистична естетика. С една дума, всяка жена ще намери нещо за себе си сред тенденциите за 2022!

Цветова палитра
Цветовата палитра на сватбата 2022 е доста широка, но има общ знаменател. Всички цветове, които са модерни и желани от младите двойки, ще бъдат опушени, мръсни и приглушени. Сред най-модерните нюанси ще намерите елегантно тъмносиньо със спокойна дълбочина. Покривки в този цвят, свещи на маси, цветя в букети – ако харесвате синьо, имате какво да покажете. Женствените нюанси на червено ви харесват повече? Бордо, комбинирано с цвят на коняк, доведе до красив, опушен тъмночервен цвят. Приглушеното прахово розово ще бъде фон за романтични събития, а стоманено-синьото (въпреки че звучи непривлекателно) ще изглежда брилянтно в сватбените декорации. Струва си да споменем и самия пери цвят, наречен от Pantone за цвят на годината. Това бледо лилаво, падащо в нюанси на синьото, може да бъде интегрирано в сватбените аксесоари по интересен начин.

Декорации
Сватбените декорации, които ще се впишат в тенденциите, ще се отнасят към природата и основната тема. Големи, дори огромни сватбени букети на булката и с още по-големи размери букети в сватбената зала ще бъдат модерни. Тези разклонени цветни композиции могат да скрият по-голямата част от масата, така че декораторите ги поставят високо. Букетите над тавана са интригуващ начин да внесете повече растения в сватбена аранжировка. Аксесоарите също са доминирани от фенери и лампови декорации. Обширните светлинни декорации се вписват в атмосферата на много различни сватбени теми, от ретро и бохо до елегантни.

Интимен празник
По време на пандемията младите двойки бяха принудени да ограничат броя на гостите и да организират по-скромни тържества. Някои хора харесаха тази необходимост и тя се превърна в сватбена тенденция на 2022 г. Сватба под формата на вечеря с най-близкото семейство и приятели става все по-популярна форма на сватбено тържество. Подготвянето на такова събитие отнема много по-малко време, пари и нерви. Така че, ако не харесвате жар и забързано пазаруване, изберете вечеря в изискан ресторант или обяд в уюта на вашия дом.

Голямото завръщане на воала
През последните години булките носеха на главите си декоративни копчета за ръкавели, венци или сватбени халки. В предстоящия сватбен сезон 2022 г. леко забравените… воали се завръщат! Те приемат различни форми, от дълги и обемни до къси и нежни. Воалът трябва да пасва на сватбената рокля, така че избирайте внимателно дали ще бъде обикновен или дантелен. Воалът ще украси сватбен пин-ъп. Фризьорите прогнозират, че тазгодишните булки ще се сресват романтично. Свободните къдрици, докоснати от вятъра, или нежните пин-ъпи царуват сред фризьорските тенденции.

Персонализирана сватба
Персонализираната сватба е вид новост, която се появява сред сватбените тенденции на 2022 г. Как трябва да се разбира този слоган? В този случай персонализацията може да приеме много индивидуални форми. В зависимост от страстта на булката и младоженеца, сватбеният декор и темата могат да приемат различни форми. Уестърн, джунгла, море, супергерои, филателия – възможностите са практически безкрайни. Създавайки такава персонализирана сватба, вашите приятели ще я асоциират ясно с вашите хора. Това също ще бъде форма на споделяне на вашето хоби и показване на частица от вашата душа. Персонализирането на сватбеното тържество със сигурност ще отнеме много време, но съпътстващата го уникалност ще гарантира, че гостите никога няма да го забравят.